dr. Homoki Tamás
ügyvéd, közlekedési szakjogász

Telefon: 76/483-284
drhomoki@t-online.hu

Bemutatkozás

Dr. Homoki Tamás ügyvéd, közlekedési szakjogász 1964-ben született Kecskeméten. Alap-és középfokú tanulmányait Kecskeméten végezte el, egyetemi tanulmányait 1983-1988 között Szegeden folytatta a József Attila Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar nappali tagozatán, 1988-ban „summa cum laude” minősítéssel szerzett jogi diplomát.

1988-1990 között ügyvédjelöltként a Kiskőrösi Városi Ügyvédi Munkaközösségben kezdte pályáját, majd 1990. december 1-jétől egyéni ügyvédként, később ügyvédi iroda keretében Kecskeméten praktizál.

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézet által első alkalommal kiírt közlekedési szakjogászképző posztgraduális képzést 1996–ban „kiváló” minősítéssel végezte el, mely feljogosítja a közlekedési szakjogász cím viselésére. A képzés keretében a szakterület elismert képviselői – többek között dr. Völgyesi Miklós, dr. Kereszty Béla, dr. Destek Miklós – adták át a hallgatóknak több évtizedes tudásukat, szakmai tapasztalatukat..

A közlekedési jog gyakorlati tanuló éveit dr. Tandari János mellett töltötte, aki a kor legelismertebb közlekedési védőügyvédje volt.

Dr. Homoki Tamás pályája kezdetétől és jelenleg is elsősorban közlekedési büntető ügyekkel foglalkozik, melyhez kiváló szakmai felkészültségű műszaki, orvos- és egyéb szakértői háttér áll rendelkezésére.

A közlekedési és egyéb büntető ügyekkel kapcsolatos tevékenysége az ország egész területére kiterjed.

Az iroda fő profilját jelentő közlekedési ügyek mellett felkészült szakmai tudással és tapasztalattal foglalkozik a büntetőjog egyéb területeivel, valamint polgári és cégjogi ügyekkel is. Az ügyvédi iroda az egyik legjelentősebb magyar élelmiszeripari vállalat állandó jogi képviseletét is ellátja.

Dr. Homoki Tamás szakmai hitvallásának legfontosabb jellemzői: naprakész szakmai felkészültség, határozottság, megbízhatóság, elhivatottság, a megbízó érdekének megalkuvás nélküli képviselete.


Jogi képviselet Kecskeméten: mikor kötelező?

Bizonyos ügyeknél egyesek nem igazán tudják eldönteni, hogy szükségük lesz-e jogi képviseletre vagy sem. A jó hír az, hogy 2018. január elseje óta nagyon egyszerű megválaszolni ezt a kérdést. Ha például törvényszéken induló polgári perről van szó, a 2018-as jogszabály kimondja, hogy ez esetben első és másodfokon is elengedhetetlen mindkét fél számára a jogi képviselet. Amennyiben Ön is érintett hasonló polgári ügyben, és jogi képviseletre Kecskeméten lenne szüksége, forduljon hozzám bizalommal!

Kecskeméten a jogi képviselet során mindent megteszek annak érdekében, hogy ügyfeleim számára megfelelő ítélet szülessen a különböző polgári ügyekben. Az évek során már nagyon sok helyzettel találkoztam, és több kényesebb, bonyolultabb ügyet is sikerült megoldanom.

Ha tapasztalt, felkészült szakembert keres jogi képviselethez Kecskeméten, jó helyen jár! A rugalmas, ügyfélközpontú szolgáltatás garantált. Tegyen eleget a jogszabályi kötelezettségeknek, alapozza meg az ügy sikeres kimenetelét, és keressen fel bátran a megadott elérhetőségeimen!

jogi képviselet Kecskeméten

Polgári perek jogi képviseletét is vállalom!

A polgári per a polgári jogviták bíróság által, elsősorban tárgyaláson, kontradiktórius eljárásban történő, közvetlen és nyilvános módja. A polgári pereket a Polgári Perrendtartásról szóló törvény alapján kell lefolytatni, melynek megindításához minden esetben szükség van egy bírósághoz benyújtott keresetlevélre. A polgári perekben a peres felek jogi képviseletét érdemes ügyvéd ellátására bízni.

A polgári peres eljárásban a felperes a bíróság előtt igényének elismerését kéri és e végett keresetet indít. A polgári per jogi képviseletét ügyvéd látja el, akinek komoly tapasztalattal kell rendelkeznie ahhoz, hogy sikerre tudja vinni ügyfele ügyét. Amennyiben Önnek olyan ügyvédre lenne szüksége, aki szakszerű és magas színvonalú jogi segítséget nyújt egy polgári per jogi képviseletében, forduljon hozzám bizalommal!

Fő szakterületem a közlekedés, hiszen közlekedési szakjogászként tevékenykedem, azonban a klasszikus magánjogi területeken és a polgári perek jogi képviseletében is hathatós segítséget nyújtok az irodámat felkereső ügyfeleknek, így megéri Önnek is hozzám fordulnia. Amennyiben kérdése lenne, vagy szeretne időpontot egyeztetni egy személyes konzultációra, keressen megadott elérhetőségeimen!

Polgári perek jogi képviselete

Miben tud segítséget nyújtani egy közlekedési szakjogász?

A közúti balesetek már önmagukban kellemetlen helyzetek, főként abban az esetben, ha az adott szituációban bizonyos körülmények nem teljesen átláthatóak. Amikor nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy a balesetben ki volt a felelős, ott komoly problémák merülhetnek fel, de akár egy teljesen átlátható ügy is okozhat bonyodalmakat. Ilyenkor az a legideálisabb, ha az érintettek közlekedési szakjogászhoz fordulnak.

A közlekedési szakjogász pontosan az ilyen, nem egyértelmű esetek megoldásában tud segítséget nyújtani. Mint minden területen, úgy a közlekedésben is léteznek jogi szabályozások, amelyek segítenek a nehezen tisztázható körülményeket könnyebben átlátni, hogy minél hamarabb ítélet születhessen az adott ügyben. A közlekedési szakjogász kellően jártas az ezen a területen érvényes szabályokban, több éves tapasztalatának és gyakorlatának köszönhetően pedig bizonyos jogi buktatók sem jelenthetnek számára akadályt, hiszen minden lehetőséget megvizsgál, így az ügyfél csak jól jöhet ki a kellemetlen helyzetből.

Ha Önnek is közlekedési szakjogászra van szüksége, forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeimen!

közlekedési szakjogász